Tillbaka till startsida 

      

     

 
  Aggestams

     
   
    1975 köpte Rolf och Annelie Aggestam ett avsides torpställe på Pålmon i Lidgatu. En bonde i byn förundrade sig över hur någon kunde vilja hålla till där borta på skogen. Men, hjälp att transportera bohaget med traktor och vagn fick de så klart när det var dags. I början av 80-talet flyttade hela familjen hit från Stockholm och bodde här i ett par års tid. Numera pendlar man och är både Stockholmare och Lidgatubor.

Rolf och Annelie Aggestam är författare och översättare. Rolf är mest känd som poet. Han är född i Stockholm 1941 men har också bott många år i Skåne innan han hamnade i Lidgatu. Han debuterade1973 med diktsamlingen "Ditt hjärta är ett rött tåg". Efter det har han skrivit sju diktsamlingar och en roman, "Niagara".


                                                                                                                                                             


        Rolf har också varit redaktör för
    Fib:s Lyrikklubb och Lyrikvännen
    under sjuttiotalet samt för den
    litterära kalendern Halifax under
    nittiotalet tillsammans med
    Katarina Frostensson. Under 80-
    talet arbetade han med Lyrik och
    visfestivalerna på Hallstaberget i 
    Sollefteå. Bland de författare
    han översatt kan nämnas den
    amerikanske poeten Walt
    Whitman och den japanske
    haikupoeten Basho.

Annelie Fridell-Aggestam är översättare från främst serbiska, kroatiska och bosniska och har skrivit en roman, "Så bitter kall". Bland hennes översättningar finns Vladimir Arsenijevic roman," På under däck" och den serbiske poeten Srdjan Valjarevic  samt två volymer av drottning Kristinas tänkespråk från franska.